Search:

Loser - Beck

  Table of contents
  No headers

  Version as of 08:39, 17 Jul 2019

  to this version.

  Return to Version archive.

  View current version

  Beck spelade in fonogrammet Loser år 1993 med skivbolaget Bong Load Records tillsammans med skivbolagschefen Karl Stephenson. Den spelades in i Karls studio och vardagsrum .

  De använde en 8kanals bandspelare för inspelningen. Det började med att Karl spelade in gitarrdelen på bandspelaren, loopade den och lade på ett trummspår. Sedan lade han på sin egen citar. Siist lade de på sången som Beck skrev under tiden.  Det mesta av inspelningen är improviserat i stunden. (Palacios 2000, s. 72-73)

   

  Utgivningsår: 1994

  Artist: Beck

  Komposition: Loser

  Musiker: Beck/Karl Stephenson 

  Skivbolag: Bong Load Records

  Producent: Karl Stephenson

  Tekniker: Karl Stephenson 

   

  Liknande fonogram

  Ett liknande fonogram som Loser när det kommer till uppbyggnad och stil är låter Styrofoam Chezzz med Paleface som kom ut 2006 som arbetar med liknande trummbeat och raptext som Beck gör i Loser. Inspelningsvis är albumet Wasting Light av Foo Fighters att jämföra med Becks Loser. Den skivan spelades in helt på analog utrustning i sångaren Dave Grohls garage. (soundonsound.com, Juni 2011) 

   

  Kännetecken

  Det som kännetecknar Loser är användadet av looper  och sampling för att lägga melodin och kompet. Det andra som kännetecknar den här låten är Becks text och sättet han sjunger den på. Becks texter ä ofta nonsens.

   

  Historia

  Låten är skriven och inspelad till stor del i producenten och skivbolagschefen Carl Stephensons vardagsrum (Palacios 2000, s. 72-73)

   

  Egen kommentar

   

  Referenser

  http://www.soundonsound.com/sos/jun1...o-fighters.htm