Search:
DU Wiki > Ämnen - Subjects > Ljud- & Musikproduktion > Att skriva och redigera i wikin > Att skapa länkar

Att skapa länkar

  Table of contents
  No headers

   

  Det går dels att skapa interna länkar till andra sidor i kursens wiki, dels externa länkar till webbsidor på internet. Ifall du just skapat en ny webbsida måste du först och främst skapa en intern länk till den sidan.

   

  Intern länk  

    

  1.   Se till att du befinner dig på den sida där du vill att länken ska finnas (inte den sida som länken ska gå till).  

  2.   Välj ”Edit page”.  

  3.   Markera det/de ord i texten som ska fungera som länk. Klicka sedan på ikonen som ser ut som en jordglob med en liten kedja på i verktygsfönstret du får upp ovan texten du nu skriver.  

  4.   Nu kommer arbetsfönstret ”Update link” upp. Detta har två funktioner upp: ”Search” och ”Browse”. Välj i första hand Browse som är enklast att använda.  

  5.   Du får nu upp fyra navigeringsverktyg till vänster. Klicka på det andra uppifrån (ett pappersark: ”Go to current page”) för att navigera till den sida du just nu befinner dig på. Då ser du i vänstra kolumnen alla de sidor som ligger under den sida du befinner dig på. Med den blå pilen kan du bläddra dig uppåt i hierarikin av webbsidor i wikin om du så vill.  

  6.   Klicka på den sida du vill länka till. Sökvägen till den sidan kommer nu att visas i rutan "Link to".   

  7.   Välj ”update link”.  

    

  Extern länk  

    

  1.   Följ instruktionerna 1-3 enligt ovan. 

  2.   I arbetsfönstret ”Link to”: skriv in http-adressen till den webbsida ni vill länka till (enklast är att öppna den aktuella webbsidan och kopiera http-adressen från adressfältet). 

  3.   Välj ”update link”

  Files (0)

   

  Comments (0)

  You must login to post a comment.