Search:
DU Wiki > Ă„mnen - Subjects > Informatik > IK2001 Design av mobila system > Balanced MVC Architecture for Developing Service-Based Mobile Applications

Balanced MVC Architecture for Developing Service-Based Mobile Applications

  Balanced MVC Architecture for Developing Service-Based Mobile Applications

  I artikeln Balanced MVC Architecture for Developing Service-Based Mobile Applications tycker dem att det är ett problem idag med mobiltelefonerna eftersom dem är i ett mindre format, har begränsad hårddisk och processor. Samtidigt görs större och större applikationer och utvecklare vill ha in mer och mer i varje applikation. Detta medför att det är ett stort behov av att lägga de större applikationerna på en serversida och sedan anropa från klienten. Detta resulterar i en server-baserad Mobil applikation.

   

  Det dem gör i denna artikel är att föreslå en unik, bra och praktisk artitektur för service-baserade mobil applikationer. Det går ut på att adoptera tre arkitekt principer: Ha tunn data hos klienten, använda MVC och balansera mellan klient- och serversida.

   

  COMPUTING MODEL OF SERVICE-BASED MOBILE APPLICATION

  I den här sektionen ger dem förslag på hur man implementerar en service-oriented tillvägagångssätt för att utveckla mobilapplikationer. Eftersom mobiler har begränsat utrymme och processor i jämförelse med persondatorer därför måste också mobilapplikationerna vara begränsade i utrymme och prestanda, det gäller att skala och koda smartare än vad man behöver göra till persondatorer. I artikeln ger dem två exempel på hur man skulle kunna utveckla en mobilapplikation.

  Den första är Standalone Mobile Application då installerar användaren applikationen på mobiltelefonen och hela funktionaliteten körs på telefonen. Problemet här är att det finns begränsat utrymme så i detta fall bör man tänka på att ha en mindre app som inte kräver så mycket prestanda exempelvis kalkylatorn, klocka med mera.

  Den andra är service-based mobile application då delar man upp applikationens funktionalitet i två delar. Den första är klient sidan där en liten del av koden ska lagras, det som inte kräver så mycket prestanda medans den tunga koden ska ligga på serversidan. Detta kan vara program som google-maps, mail-klienter och andra tunga program.

   

  DESIGN SPACE OF BALANCED MVC ARCHITECTURE

  I denna del beskriver dem i artikeln hur man kan gå tillväga när man ska dela upp datat i antingen klientsidan eller serversidan.

  I artikeln drar dem upp olika scenarior för hur man ska dela upp datat i olika skeden. Exempelvis om en klient inte förväntas göra särskillt många anrop till databasen så har man serverkontrollern och datat hos servern. Då kommer varje anrop till databasen att gå genom nätverket. Ett annat exempel är om man delar på funktionaliteten och har lite hos servern och lite hos klienten. Det är då optimalt om både servern och klienten skickar data emellan varandra.

   

  Sammanfattningsvis

  Detta är till för att förbättra fördelningen och hjälpa till med fördelningen för en specifik applikation. Exempelvis kan man ha all funktionalitet hos mobiltelefonen när man utvecklar en kalkylator men man ska inte ha all funktionalitet hos mobilapplikationen när man utvecklar ett gps-program.

   

  Reflektion

  Detta har vi tänkt på när vi utvecklat våran sjukgymnastapp, exempelvis var vi ska placera bilderna, hos klienten eller databasen?

   

  Hyun Jung La and Soo Dong Kim, 2010, Department of Computer Science
  Soongsil University

  Hämtat från: <http://ieeexplore.ieee.org.www.bibproxy.du.se/stamp/stamp.jsp?tp=&arnumber=5704330>2012-10-01

  Files (0)

   

  Comments (1)

  Viewing 1 of 1 comments: view all
  OK
  Posted 12:48, 2 Nov 2012
  Viewing 1 of 1 comments: view all
  You must login to post a comment.