Search:
DU Wiki > Ämnen - Subjects > Medicinsk vetenskap > Att skriva och redigera i wikin > Att skapa länkar

Att skapa länkar

  Table of contents
  No headers

   

  Det går dels att skapa interna länkar till andra sidor i kursens wiki, dels externa länkar till webbsidor på internet. Ifall du just skapat en ny webbsida måste du först och främst skapa en intern länk till den sidan.

  OBS: Det har under en tid inte fungerat att skapa interna länkar enligt instruktionen nedan. Gör istället på precis samma sätt som med externa länkar för att skapa länkar även inom wikin.

   

  Intern länk 

   

  1.   Se till att du befinner dig på den wikisida där du vill att länken ska finnas (inte den sida som länken ska gå till).  

  2.   Välj ”Edit page”.  

  3.   Markera det/de ord i texten som ska fungera som länk. Klicka sedan på ikonen som ser ut som en jordglob med en liten kedjelänk framför, i nedersta raden av redigeringsverktyg.  

  4.   Nu kommer arbetsfönstret ”Update link” upp. Detta har två funktioner upp: ”Search” och ”Browse”. Välj i första hand Browse som är enklast att använda.  

  5.   I vänstra kolumnen i fönstret ser du nu alla de wikisidor som ligger under den wikisida du befinner dig på. Klicka på den sida du vill länka till. (Webadressen till den wikisidan kommer nu att visas i rutan "Link to".)

  6.   (Med den blå pilen kan du om du vill bläddra dig uppåt i hierarikin av wikisidor, ifall du tänkt länka till någon annan sida än de som ligger under den du nu befinner dig på.)  

  7.   Välj ”Update link”.  

    

  Extern länk  

    

  1.   Följ instruktionerna 1-3 enligt ovan. 

  2.   I arbetsfönstret ”Link to”: skriv in http-adressen till den webbsida ni vill länka till (enklast är att öppna den aktuella webbsidan och kopiera http-adressen från adressfältet). 

  3.   Välj ”update link”. 

  Files (0)

   

  Comments (0)

  You must login to post a comment.